Sfaturi pentru alegerea unui local de nuntă potrivit

fotograf nunta

Dacă ziua nunții se apropie cu pași repezi, atunci alegerea localului potrivit pentru nunta voastră e principala prioritate, mai ales pentru că de aici pornesc și se leagă și celelalte alegeri în materie de eveniment: fotograful de nunta, aranjamente florale, trupe live, DJ… Lista e lungă și vom reveni asupra ei în alte articole din blogul nostru. Acum, să ne ocupam de local.

Alegeți localul pentru nuntă care se potrivește cel mai mult cu viziunea voastră. 

Fiecare dintre noi avem un anumit stil, anumite gusturi. Nu sunt neapărat bune sau rele, sunt doar diferite. Faceți o listă cu toate localurile pentru nuntă care credeți voi că vă reprezintă cel mai bine ideile. Dacă vă doriți o nunta mai “modernă”, orientați-vă către localurile de tip urban, ceva de tipul unui ballroom (Imperial Ballrooms, Jubilee The Ballroom, Ambasad’or Events). Doriți ceva mai nostalgic, romantic și cu tente vintage? Se pot găsi locații aflate în clădiri vechi, palate sau domenii (Palatul Ghica Tei, Palatul Mogoșoaia, Palatul Știrbey). Iubiți natura și vă simțiți cel mai bine in mijlocul ei? Au apărut suficiente locuri de acest tip în jurul marilor orașe, margini de pădure, lacuri, și nu numai (Domeniul cu Cireși, Grădina Vlahiia, Grădina cu Licurici, Phoenix Cernica). Așadar, alegerile localurilor pentru nuntă sunt multiple și variante. Să ne mulțumească pe toți. Acum, desigur, în calitate de fotograf de nunta, recunoaștem că avem la suflet localurile din mijlocul naturii. Nu vrem să influențăm pe nimeni, dar nimic nu se compară cu o ședința foto lângă o pădure, un deal, un lac, sau munte cu apusul pe fundal.

Trebuie să aveți o aproximare foarte buna a numărului de invitați pe care îl așteptați alături de voi.

Nu alegeți  un local de nuntă prea mare pentru numărul de invitați estimat. Pe lângă costul inutil mai ridicat, ar arăta puțin golaș și derizoriu să fiți 70 de persoane într-o încăpere care poate acomoda 300 de invitați. Atmosfera care se crează nu ar fi tocmai ideală pentru petrecere. Dar nu rezervați nici un local pentru nuntă subdimensionat. Nimeni nu-și dorește să petreacă ore bune într-un spațiu mult prea mic raportat la numărul de invitați, cu mese și scaune înghesuite și cu oaspeți evident stânjeniți de conjunctură. Alegeți un spațiu just dimensionat evenimentului vostru, echilibrat din toate punctele de vedere. Bugetul și confortul invitaților sunt aspectele cele mai importante. 

A venit vorba de buget. Nu vă îndepărtați foarte mult de cheltuiala propusă inițial atunci când alegeți localul pentru nuntă. Nici în sus, nici în jos.

Știm că e tentant să nu va uitați prea atent la bani atunci când e vorba despre cel mai important eveniment al vostru, dar puțină cumpătare nu strica. Cele mai multe localuri pentru nuntă își calculează ofertele în funcție de meniul ales (tip, număr de porții, etc). În prețul meniului sunt incluse renumele sau brand-ul localului, zona în care se afla, renumele chef-ului, numărul de angajați cu care va fi deservit evenimentul, eventualele servicii speciale pe care vi le doriți, iar lista poate continua. Nu vă grabiți să alegeți localul pentru nuntă cu ochii închiși. Ofertele și localurile sunt multe, alegeți răbdători și bine documentați.

La polul opus, nu vă hazardați nici să tăiați prea adânc din bugetul gândit pentru local. Așa cum spuneam, confortul invitațior e primordial, credem că vă doriți ca fiecare participant la eveniment să plece cu amintiri foarte plăcute de acolo. 

Am ajuns la confortul invitaților. Ce condiții trebuie să îndeplinească localul pentru nuntă.

Cum știți că localul potențial ales, se ridică la nivelul așteptărilor voastre? Poate că a fost recomandat de cineva și atunci exista o siguranță în plus, sau poate că ați fost chiar voi acolo la un alt eveniment, iar atunci lucrurile sunt chiar foarte simple. Dar dacă totuși sunteți la prima experiență cu acel local? Atunci, nu va sfiiți și intrați în cele mai mici detalii în discuțiile cu managerul localului pentru nuntă. Puneți cat mai multe întrebări și verificați totul, atât cât se poate. Cereți un tur al locului, uitați-vă bine peste tot, în principal la starea de întreținere. Dacă totul arată impecabil îngrijit, înseamnă că acolo chiar se pune suflet și este primul semn ca sunteți pe drumul cel bun. Solicitați nu doar să vă fie prezentate scriptic meniurile, ci să vi se ofere și o degustare detaliată. Toate trebuie apoi împachetate într-un contract solid. Nu lăsați nimic la voia întâmplării. Tineți minte atunci când alegeți, că dacă v-ați îndrăgostit “online” de un local pentru nunta, nimic nu se compară cu o verificare atenta la fata locului.

Atenție la restricțiile sau limitările pe care le poate avea un local de nuntă. 

Aici dăm doar câteva exemple care credem că sunt edificatoare. Aveți în plan sa aduceți o trupa de muzica live? Știm ca multe din ele aduc sonorizarea proprie, însa în cazul în care nu se poate, verificați capacitatea proprie a localului de a asigura o instalație de sunet profesionala. Valabil chiar și fără trupa live. Calitatea sunetului este foarte importantă pentru atmosfera de petrecere. Aplicabil și în cazul luminilor, care la fel trebuie să aibă capacitatea de a induce o anumită atmosfera. Așadar, mare grijă și la caracteristicile tehnice atunci când alegeți localul pentru nuntă.

Verificați ringul de dans, amplasarea scenei, poziționarea meselor, în așa fel încât să existe spațiu suficient chiar și pentru invitații cei mai petrecăreți.

Cât de mult doriți să dureze petrecerea? Va fi una mai așezată sau vă plac petrecerile monstru? Lucruri până la urmă greu de anticipat, dar de care trebuie ținut cont. Unele localuri pentru nuntă pot avea restricții în acest sens, din diferite motive, amplasament, ore limită impuse, sau pur și simplu limitări principiale. 

În cazul în care plănuiți focuri de artificii, verificați dacă sunt permise și asigurați-vă că aveți acordul scris al reprezentanților localului.

Alegerea localului potrivit pentru nunta voastră este așadar un proces destul de elaborat, însa speram ca acest scurt ghid va va fi de folos. În ceea ce ne privește, ca fotograf de nunta profesionist, în colaborare cu videografii noștri, suntem pregătiți sa dăm imagine evenimentului vostru, oricare ar fi alegerile în materie de localuri pentru nuntă. Venim cu drag alături de voi daca ne invitați, iar ofertele noastre de servicii foto-video nunta, le puteți consulta aici.

TOP