Recomandările unui fotograf pentru cununia civilă

fotograf cununie civila

Cununia civilă este un moment încărcat de emoții, fiind chiar primul eveniment important din viața oficială a unui cuplu. Tocmai de aceea, amintirile sunt esențiale și ar fi bine să alegeți cu grija fotograful potrivit pentru cununia civilă. Experiența noastră fotografică ne dă dreptul să oferim câteva sfaturi legate de alegerea pe care o veți face și despre modul în care veți colabora cu viitorul fotograf al cununiei voastre civile.

Alegeți cu grija fotograful cununiei civile – Primul nostru sfat este sa nu adăugați cuvântul ieftin atunci când căutați un fotograf pentru cununia civilă. Deși e un eveniment de scurtă durată, e nevoie de seriozitate maximă și de o anumită doza de experiență pentru a putea descrie în imagini evenimentul. Ar fi bine sa aveți parte de fotografii care spun o poveste și nu de o înșiruire oarecare de cadre.

Programați din timp fotograful pentru cununia civilă – Imediat cum ați aflat de la starea civilă data și ora programării evenimentului, e momentul să alegeti și fotograful potrivit. Nu înainte de programare și nici cu mult timp după. Un fotograf profesionist iși face programul cu mare atenție și acestea vor fi primele sale întrebări: data, ora și locul. 

Stabiliți din timp împreună cu fotograful detaliile cununiei civile și ce așteptări aveți de la el – Ar trebui sa existe un plan. Doriți ședința foto doar la starea civilă? Ați vrea și o ședință foto suplimentară în parc? Urmează și o petrecere? Discutați toate aceste lucruri cu fotograful, sau să aveți răspunsurile pregătite, pentru ca veți fi cu siguranță intrebati. În funcție de aceste lucruri și de durata lor, va varia și prețul ofertei pe care o veți primi.

Fotograful pe care-l alegeti pentru cununia civilă, ar trebui sa fie și un bun organizator – De ce spunem asta? Pentru că știm din experiență. Evenimentele de la starea civilă se desfășoară foarte rapid, voi aveți emoții, trebuie sa aveți grija și de invitați, iar unele idei se pierd în tot acest tumult. Rolul unui fotograf profesionist este sa vă ușureze ziua, să fie foarte implicat, însă și discret în același timp. Pe scurt, să fie capabil să vă îndrume fără să deranjeze pe nimeni. Va avea un plan pe care vi-l va prezenta încă din momentul în care v-ați întâlnit. Apoi va avea grijă să urmeze cursul evenimentului și nu invers. Adică să nu intervină des și enervant să așeze, reașeze invitații în cadru sau, de exemplu, să repete momentul podului de flori doar pentru că a ratat cadre din nepricepere. Da, am văzut și așa ceva. Priceperea unui fotograf profesionist stă în capacitatea sa de a descrie evenimentul într-un mod cât mai discret și mai natural cu putința.Voi, împreună cu invitații, trebuie să vă simțiți relaxați din acest punct de vedere și convinși ca fotografiatul cununiei civile se afla pe mâini sigure. Este ziua voastră, bucurați-vă din plin de ea.

Tot ce am spus pana acum, e doar un mic ghid care speram să vă ajute. Dacă există întrebări, să știți ca noi vă stam oricând cu drag la dispoziție. Ofertele noastre le puteți consulta aici, iar dacă vi se par atractive și noi simpatici, atunci poate ne invitați sa va fim alături. Noi ne dorim din tot sufletul.

TOP