Cele mai bune locuri pentru ședințe foto din București

sedinte foto bucuresti

De-a lungul timpului, în pregătirile mele, am răscolit cam tot orașul în căutarea celor mai bune locuri pentru sedinte foto din Bucuresti. Frumos ar fi din partea noastră sa le și împărtășim cu voi, ceea ce vom face în continuare, probabil si in alte episoade, pentru că am descoperit destul de multe. Unele mai evidente și mai clasice, altele misterioase și secretoase, dar iata ca le prezentam. In articolul de fata, începem cu zona centrală a Bucureștiului.

  1. Calea Victoriei 

Cu siguranță, cel mai elegant bulevard din București, și sincer vorbind, cam singurul care merită un loc de top printre cele mai bune locuri pentru sedinte foto din Bucuresti. În aproape orice punct al lui, cu putina imaginație veți găsi cadrele perfecte pentru tipuri variate de ședințe foto. Mai detaliat, cu locuri mai precise, în cele ce urmează.

Ateneul Roman este cel mai clasic dintre ele și cel mai vânat de fotografi și de doritorii de ședințe foto, deopotrivă. Un loc elegant, care atrage eleganța. Cam acesta ar fi stilul ședințelor foto care se potrivesc cu acest loc. Deloc de neglijat și străduțele din jurul lui, foarte pitorești, înțesate de cafenele chic, pavate cu piatra cubica și foarte ofertante pentru cele mai pretențioase gusturi.

La Cercul Militar, lucrările de renovare la fațada au fost în sfârșit finalizate, iar zona poate fi declarată din nou ca reintrată în circuitul ședințelor foto. Și acesta un loc elegant, care se pretează ședințelor foto mai sofisticate. Idei ar fi multe, începând de la fântâna arteziana, continuând cu scările și apoi, cu bunăvoința gazdelor, se pot face câteva cadre și pe terasa foarte încăpătoare.

Pasajul Victoria – Deși timpul și nepăsarea autorităților și-au pus amprenta și asupra acestuia, look-ul său degradant poate fi atractiv pentru un anumit gen de ședințe foto, urban-decay-vintage, măiestria și inspirația fotografului putând transforma o ședința foto, în ceva cu adevărat original. 

Pasajul Macca-Vilacrosse – Mult mai norocos ca vecinul lui mai sus menționat, acesta a beneficiat de lucrări ample de renovare, probabil stimulate și de natura mai comercială a locului, intesat de baruri, magazine și cafenele. Ar fi un loc interesant pentru ședințe foto, insa recomandabil ar fi sa aveți cu voi și diverse surse de lumina pentru portretele cele mai reușite. In functie de momentul zilei în care are loc ședința foto, locul poate deveni destul de întunecos, dar tocmai asta îl face câteodată mai interesant.

Clădirea BCR – Rotunda, moderna si înaltă, e locul potrivit pentru o ședința foto urbana, cu iz contemporan. Reflexii, unghiuri originale și puțină imaginație. Doar de atât e nevoie pentru o ședința foto reușită.

Palatul CEC e o adevarata emblemă a orașului și un alt loc preferat pentru orice tip de ședințe foto. La fel, sa nu uitam de biserica Kretzulescu, un adevărat monument istoric cu un farmec aparte.

2. Străduțele din Centrul Vechi.

Sunt toate foarte ofertante pentru orice tip de ședință foto. Trebuie doar sa te încarci cu multă răbdare pentru a găsi cadrele perfecte. Asta înseamnă sa alegi momentul zilei potrivit, cu mai putina aglomerație și lumina ideală pentru unghiurile alese. Nu e ușor de ales, pentru că o plimbare pe străzile Franceză, Șelari, Covaci sau Lipscani îți va oferi multe idei. Tot în apropiere de Centrul Vechi, pe Str. Sf. Vineri, se află Templul Coral, unul dintre cele doar aproximativ 100 de temple corale construite în lume.

3. Străzile adiacente Bd-ului Magheru

Cu puțina atenție si mișcare, noi am găsit și aici câteva locuri interesante pentru categoria cele mai bune locuri pentru sedinte foto din Bucuresti. Pe Str. Vasile Conta e o clădire care te duce cu gândul la Hong Kong. Da, aceea cu scări, pe care ați văzut-o des pe Instagram și pe care o revedeți în aceasta fotografie realizată de noi în timpul unei ședințe foto destul de recente. Biserica Anglicană poate fi un loc interesant, mai ales în preajma apusului. Casa Oamenilor de Știință, din Piața Lahovari, este un alt loc favorit pentru diverse ședințe foto, în special cele specifice nunților sau cununiilor. Școala Centrală, de pe Str. Icoanei, are o curte spectaculoasa, iar interiorul un farmec unic.

Cam acesta ar fi micul rezumat al primului episod din cele mai bune locuri pentru sedinte foto din Bucuresti. Sperăm că v-a făcut poftă, indiferent de care parte a camerei foto vă veți afla. Revenim cu alte episoade, iar între timp, vă așteptăm cu drag sa ne consultați ofertele pentru ședințe foto aici. Poate ne vom plimba împreună prin aceste locuri minunate.

TOP