Cum sa alegi un fotograf de nunta

Alegerea unui fotograf de nuntă nu va fi niciodată un lucru ușor. Este lesne de înțeles și de ce: pentru că amintirile voastre din cele mai importante momente, vor sta în mâinile, echipamentul, creativitatea și priceperea sa. Fotograful de nunta este unul din cele mai importante investiții pe care le faci în ziua nunții tale și este firesc să îl cauți cu atenție și să-l alegi cu mare grijă.

Așadar, cum să alegi un fotograf de nuntă? Iată sfaturile noastre care vă pot face alegerile mai ușoare:

  1. Alege stilul care îți place cel mai mult.

    Din portofoliul pe care ți-l prezintă, trebuie să intuiești că el este fotograful de nuntă potrivit pentru a da imagine evenimentului vostru. Nu trebuie să te oprești doar la imaginile unei alte nunți. De cele mai multe ori, îți va arăta nunta cea mai reușită, fără să poți avea o imagine de ansamblu asupra calității muncii sale, în general. Cere-i să-ți prezinte și alte proiecte proprii, de ce nu, chiar și creații care nu au legătură directă cu specificul unei nunți. Portrete, ședințe foto de familie, peisaje, orice poate demonstra creativitatea și experiența sa. Dacă un fotograf deține un portofoliu vast și complex, cu siguranță înseamnă că pe lângă latura comercială a meseriei sale, el chiar iubește ceea ce face . În mod evident, având această calitate, va fi o garanție în plus că va pune suflet și va fi implicat cu drag în cadrul evenimentului vostru. Rezultatele vor fi pe măsură.
  2. Imaginează-te pe tine în cadrele pe care ți le prezintă fotograful de nuntă.

    Îți plac alegerile lui? Unghiurile, compoziția, lumina, momentele surprinse sunt pe placul tău? Veți fi relaxați și vă veți simți confortabil cu stilul lui? Dacă răspunsurile sunt pozitive, atunci suntem pe drumul cel bun.
  3. Creează un shortlist al fotografilor de nuntă care ți-au atras cel mai mult atenția și începe să-i contactezi.

    Construiește o listă de întrebări pe care să o ai la îndemână. Disponibilitatea fotografului pentru data aleasă de voi și varietatea ofertelor, ar trebui  să se afle în capul listei. Asigură-te de la bun început că fotograful de nuntă căutat se încadrează în așteptările voastre bugetare. 
  4. Compară cu atenție toate ofertele primite.

    Dacă ții cu adevărat la o calitate ridicată a poveștilor din imagini, nu te repezi cu capul înainte spre ofertele de la baza piramidei. Cântărește bine. Un fotograf de nuntă profesionist nu va fi niciodată ieftin, din foarte multe motive. Începând de la investițiile importante în echipamente și pâna la anii de studiu și experiența acumulată de-a lungul timpului. Ai mare grijă și cu ofertele care ți se par prea mari pentru bugetul vostru. Unele sunt întemeiate, aparțin unor artiști consacrați, cu o reputație solidă și pretenții justificate printr-un portofoliu impresionant, iar altele, din păcate, sunt simple supraevaluari. Găsiți echilibrul cel mai convenabil pentru voi. Dacă vă place cu adevărat ceva, merită un sacrificiu în plus, mai ales că e vorba de evenimentul vostru cel mai important. 
  5. Stabilește un “interviu” cu fotograful de nunta.

    Dacă ai parcurs toți pașii de până acum, în mod sigur ai deja câțiva fotografi de nuntă candidați. Invită-i la o cafea, la o discuție amicală, încearcă să-i cunoști și un pic personal, în afara job-ului în sine. Suntem convinși că vă doriți să aveți alături de voi, la cel mai important eveniment, oameni de calitate. Asigurați-vă că se poate lega acea chimie absolut necesară, care până la urmă va face diferența. Dacă vă simțiți în largul vostru la discuție și rezonați în idei, există șanse foarte mari să se întâmple același lucru și în cadrul ședințelor foto.
  6. Discută cu fotograful de nuntă cele mai mici amănunte din contract.

    Dacă interviul a trecut cu bine și ați stabilit cine e fotograful de nuntă favorit, e momentul să trecem la detalii. În acest moment, trebuie să existe siguranța că sunteți absolut multumiți cu tot cuprinsul contractului și că ați înțeles limpede tot ce veți primi în schimbul bugetului stabilit. Deși e bine să existe o oarecare flexibilitate de ambele părți, nu lăsați nimic la voia întâmplării.
  7. Semnarea contractului.

    Sunteți foarte mulțumiți de tot parcursul de până acum și cu sufletul împăcat? Felicitări, ați găsit fotograful ne nuntă potrivit. Nu mai stați foarte mult pe gânduri și invitați-l să fie alături de voi. Așa cum voi ați cântărit foarte bine toate ofertele, și el să știți că a analizat cu siguranță atent toate solicitările. Dacă sunteți pe aceeași lungime de undă și cu bugetul în limitele dorite, nu mai ezitați. Semnați.

Sperăm că a fost folositor scurtul nostru ghid și că vă va ajuta să faceți alegerea potrivită. Desigur, printre posibilele alegeri ne aflăm și noi, de aceea vă invităm cu drag să ne consultați ofertele aici.

Citește și sfaturile noastre pentru alegerea unui local pentru nuntă.

Follow my blog with Bloglovin
TOP