Programare cununie civila Bucuresti – Tot ce trebuie sa stiti

fotograf cununie civila

Daca ati ajuns pe aceasta pagina, inseamna ca sunteti foarte hotarati sa faceti primul pas pentru intemeierea familiei si a aparut si acest amanunt important: programare cununie civila Bucuresti.

Am pregatit pentru voi, in cele ce urmeaza, un mic ghid care sa va ajute sa va descurcati cat mai rapid pentru programarea cununiei civile Bucuresti. Procedurile sunt destul de similare pentru toate sectoarele, insa le vom prezenta punctual, intrucat exista totusi mici deosebiri. Tot ce ne dorim este sa va usuram toate cautarile si de aceea am pus tot ce aveti nevoie la un loc, putin mai jos pe aceasta pagina.

fotograf cununie civila

Fotograf cununie civila Bucuresti

Dupa ce ati programat cununia civila, sigur veti avea nevoie si de un fotograf cu experienta, asa ca dati-ne un semn

Curiosi sa vedeti care e stilul nostru de fotografiat?

Aici puteti vedea portofoliul nostru dedicat cununiei civile

Acte necesare programare cununie civila Bucuresti

Actele necesare pentru programare cununie civila Bucuresti, sunt aceleasi pentru fiecare sector:

  1. Declaratie de casatorie
  2. Actele de identitate ale viitorilor soti, în original si în copie xerox
  3. Certificatul de nastere, in original si în copie xerox
  4. Certificatul medical privind starea sanatatii, valabil 14 zile calendaristice de la data emiterii, care trebuie să contina mentiunea expresa ca persoana se poate casatori;
  5. Documente, in original si in copii, traduse si legalizate ori certificate de ofiterul de stare civila din care sa rezulte desfacerea casatoriei anterioare, daca este cazul

In declaratia de casatorie, viitorii soti vor arata ca nu exista niciun impediment legal pentru casatorie si vor mentiona numele de familie pe care il vor purta in timpul casatoriei, conform dispozitiilor art. 282 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil, precum si regimul matrimonial ales. In situatia in care viitorii soti stabilesc un alt regim matrimonial decat cel al comunitaţii legale, vor prezenta o fotocopie a conventiei matrimoniale, autentificata de catre notarul public.

Cand se depun actele pentru programare cununie civila Bucuresti

Dupa ce ati ales data pentru cununia civila, in functie de disponibilitatea pe care v-au prezentat-o reprezentantii de la starea civila, recomandarea noastra e sa verificati cu cat timp inainte trebuie sa depuneti documentele, in functie de sectorul la care se va oficia cununia civila.

Pentru programare cununie civila sector 1, declaratia de casatorie se face personal, de catre viitorii soti, in scris, la primaria locului de domiciliu sau de resedinta al unuia dintre viitorii soti. Casatoria se va incheia dupa 10 zile calendaristice, respectiv intre a 11-a si a 14-a zi de la data depunerii actelor in care se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia, cat si ziua in care se oficiaza cununia civila din sectorul respectiv

Program de lucru cu publicul

LUNI 08:30 - 15:30    PRIMIRE CERERI
MARŢI 08:30 - 15:30    PRIMIRE CERERI
MIERCURI08:30 - 15:30    PRIMIRE CERERI
JOI 08:30 - 15:30    PRIMIRE CERERI
VINERI 08:30 - 13:30    PRIMIRE CERERI 

 

 

Programarea cununie civila sector 2, se poate face si online prin serviciul pus la dispozitie de Starea Civila sector 2, accesand acest link https://casatorii.dpepsc.ps2.ro

Înainte de completarea programării, solicitantul se asigură că îndeplinește condițiile privind competența teritorială, cel puțin unul dintre soți având domiciliul sau reședința pe raza sectorului 2.
 
Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal, în fața ofițerului stării civile, pentru a completa declarația de căsătorie și a prezenta actele necesare.

În cazul în care căsătoria va fi cu un cetățean străin informații privind actele necesare și programarea oficierii se obțin exclusiv la sediul Stării civile Sector 2.

 
Rezervarea se face cu cel puțin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei.
 
IMPORTANT:
Declarația de căsătorie și documentele necesare se depun, la sediul Serviciului de stare civilă, cu 11-14 zile calendaristice înainte de încheierea căsătoriei, termen în care se cuprind atât ziua când a fost făcută declarația de căsătorie cât și ziua în care se oficiază căsătoria.

 

Serviciul Stare Civila Sector 3 pune la dispozitia persoanelor care urmeaza sa se casatoreasca, serviciul de programare cununie civila sector 3 online accesand acest link - http://casatorii.primarie3.ro - unde veti gasi si regulamentul pentru rezervari online.

Rezervarea online se face incepand cu data de 01 a fiecarei luni pentru luna curenta respectiv pentru luna urmatoare. Pentru a face rezervarea, viitorii soti vor completa data si ora la care doresc sa aiba loc cununia civila si vor specifica un numar de telefon si o adresa de e-mail pentru confirmare.

Dupa rezervarea datei si orei casatoriei, viitorii soti trebuie sa se prezinte la ghiseu pentru a depune actele necesare.

Programarea cununie civila sector 4 se poate efectua online prin serviciul pus la dispozitie de Starea Civila sector 4, accesand acest link https://programari.deps4.ro/programari-online

Legislația prevede că deși ați completat toate datele necesare în modulul de programare online, în momentul în care vă prezentați la Direcția Generala de Evidență a Persoanelor Sector 4 pentru finalizarea procesului, trebuie să aveți cu dvs. cererile în format letric (hârtie) și documentele în original, precum și copii ale acestora.

Pentru a facilita acest proces, dupa ce ați realizat solicitarea de programare online, puteți descărca cererile deja completate cu datele dvs., pe care să le tipăriți, în modulul Descărcare documente. Pentru a vedea documentele necesare pentru eliberarea unui act de identitate, vă rugăm să consultați pagina Evidență Persoane sau pagina Stare Civilă pentru căsătorii și transcrieri.

 

Dosarul de căsătorie se depune la primăria locului de domiciliu ori de reședință al unuia dintre viitorii soți, cu 11 – 14 zile înainte de data dorită a se oficia căsătoria.

Programarea datei și orei oficierii căsătoriei se stabilește la data depunerii dosarului, împreună cu ofițerul de stare civilă, în funcție de programator. Nu se fac programări sau rezervări în avans.

Atenție! Anexele, cererile și declarațiile se semnează în fața ofițerului de stare civilă

Declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris și se semnează obligatoriu în fața ofițerului de stare civilă

În cazul în care unul dintre viitorii soți nu se află în unitatea administrativ-teritorială unde urmează a se încheia căsătoria, el poate face declarația de căsătorie la primăria din cadrul unității administrativ- teritoriale pe raza căreia se află, care o va transmite, în termen de 48 de ore, la primăria din cadrul unității administrativ-teritoriale unde urmează a se încheia căsătoria

 

Programarea cununiei civile sector 6 se poate face online prin serviciul pus la dispozitie de starea civila sector 6 accesand acest link https://dleps6.ro/programare/

Termenul legal de incheiere a casatoriei este de 11 zile de la data cand a fost inregistrata declaratia de casatorie. In acest termen se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua în care se oficiaza casatoria. Cu aprobarea primarului se poate oficia casatoria la starea civila inainte de implinirea sau expirarea termenului de 10 zile, dar fara depasirea termenului de valabilitate a certificatelor medicale privind starea sanatatii.

TOP